Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Seosko prženo jelo sa jajima

Seosko prženo jelo sa jajima

ZoriZori
Guru
8932865k
Seosko prženo jelo sa jajima
Fotografije: Zori
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Šta god da spremate na selu, svakako je ukusno - evo ga i naš dokaz - raskošno seosko prženo jelo sa jajima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paprika - 500 g
  • luk - 1 velika glavica crnog
  • paradajz - 1 tegla, sterilisan ili 3 - 4 sveža
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • biber
  • so
  • peršun - 1/2 vezice
  • ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na kocke, paprike - na trakice. Paradajz se oljušti i iseče na krupne parčiće. Peršun se iseče na sitno.

U dubokom tiganju se zagreva ulje i zaprži se prvo luk dok ne postane zlatast, nakon toga se dodaju i paprike.

Nakon što se zaprži povrće dodaju se oljušten i usitnjen paradajz, so i biber po ukusu. Poklapa se i ringla se smanjuje.

Kada se zgusne posipa se sitno isečenim peršunom i meša se.

Ringla se isključuje i u jelu se prave gnezda, u koja se razbijaju jaja. Tiganj se poklapa i čeka se nekoliko minuta dok jaja ne budu gotova.

Miš maš se servira vruć, a u svaku porciju se stavljaju po dva ogrnuta jaja i garnira se ljutim paprikama i strukom peršuna.

Seosko prženo jelo sa jajima je mnogo ukusno, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: