Dinstani krompir sa koricom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
11/12/2019
"Majstorluk je da pripremik krompir ovako, da se unutra topi u ustima, a da je odozgo pokriven hrskavom koricom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 614
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, operemo, nakon toga sečemo na debele krugove u odgovarajući pleh. Posolimo, dodamo biber, alevu papriku, vegetu, čubar i origano. Dobro promešamo kašikom.

Nakon toga sečemo oljušteni beli luk na krugove takoše, prelivamo obilno maslinovim uljem i sipamo pivo. Promešamo ponovo i pokrivamo pleh aluminijumskom folijom

Pečemo krompir u ugrejanoj rerni, proveravamo s vremena na vreme da li je gotovo. Kad se krompir izdinsta i omekša, skidamo foliju i ostavljamo krompir da se peče da se uhvati lepa korica.

Kad se krompir zapeče, isključimo i serviramo tople. Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar