Način pripreme
Veoma korisna zimska salata sa prazilukom bogata je vitaminom A i vitaminom C, uključujući kalcijum i gvožđe, koji su izuzetno važni za organizam, posebno u zimskom periodu, kada smo često na udaru virusa i prehlada.
Operite i očistite spoljašnje listove prazluka, svaku stabljiku isecite po dužini na četvrtine, a zatim iseckajte što sitnije.
Dodajte sirće, so i maslinovo ulje po ukusu i dobro promešajte praziluk /možete ga lagano utrljati rukama/.
Ostavite da malo odstoji da se začini, a u međuvremenu oljuštite kuvana jaja i isecite ih na kockice. Jedno jaje ostavite za dekoraciju, a njega ga možete iseći na kolutove ili polumesece.
Pomešajte jaja iseckana na kockice sa prazilukom i dobro promešajte.
Gotovu salatu od povrća poslužite u tanjirima i svaki ukrasite kolutovima preostalog jajeta, čeri paradajzom i maslinama. Salata se odlično kombinuje sa jelima od svinjetine.
Uživajte!