Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sotirani krompir»Sotirani krompir sa bugarskim lukom

Sotirani krompir sa bugarskim lukom

Sotirani krompir sa bugarskim lukom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Krompir i bugarski luk, piletina i estragon, riba i limun - neke namirnice su stvorene jedna za drugu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • bugarski luk - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 10 g
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, isecite na kockice i skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi sa malo ulja.

Kada završite, ocedite krompir.

U tiganju istopite maslac i dodajte krompir.

Dodajte majčinu dušicu i bugarski luk i sotirajte dok krompir ne dobije koricu.

Dinstani krompir je veoma ukusan!

Prijatno uz sotirani krompir sa bugarskim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: