Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa bugarskim lukom

Grisine sa bugarskim lukom

Grisine sa bugarskim lukom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
50
"Aromatične grisine, koje možete poslužiti sa čašom lepog belog vina"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje + za dodatno mešenje
  • voda - 1 šolja /mlaka/
  • bugarski luk - 2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • kvasac - jedna kesica, suvi
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se stavlja u posudu i u njega se dodaje 1 supena kašika ulja, so, kvasac, deo bugarskog luka i voda.

Meša se dok se ne pomešaj svi sastojci i posle se prebacuje na nabrašnjenu radnu površinu.

Mesi se meko testo za grisine koje se ostavlja u nauljenu posudu da nadođe na 20 minuta.

Nakon toga se razvija u tanku koru i premazuje se ostalim uljem i posipa se sa ostalim bugarskim lukom.

Seče se na dva dela preko sredine i od njih se seku grisine, koje se ređaju u tepsiju, pokrivenu hartijom za pečenje, namazanom uljem.

Neće stati svi odjednom, zato što se dobija otprilike 50 komada.

Peku se u rerni zagrejanoj na 180 °C 10 minuta.

Neka vam je slatko sa mojim grisinama sa bugarskim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: