Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, vanilom i prstohvatom soli u penasti krem. Dodajte ulje i ponovo promešajte.
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ih u smesu zajedno sa brašnom od rogača. Ako ga nemate, možete ga zameniti kakaom.
Isecite banane na male komade. Dodajte ih u mešavinu za torte. Dodajte suvo grožđe i čokoladu.
Mešajte miks za kolač sa brašnom od spelte špatulom da se sastojci promešaju i ravnomerno rasporede. Prebacite smesu u kalup za torte prečnika 24-26 cm, prethodno podmazan mekanim pumaslacem terom i pusut brašnom.
Odozgo pospite iseckanim bademima ili drugim orašastim plodovima i stavite raskošni čokoladni kolač da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora 30-35 minuta, dok čačakalica, kojom probate ne bude suva.
Veoma ukusan čokoladni kolač sa speltom i bananom.
Prijatno!