Način pripreme
U posudu nutribuleta stavlite semenke čie, lana i konoplje i sameljite ih nožem za orahe.
Dodajte urme, šargarepu i banane u komadima, kokosovo ulje, prašak za pecivo, sodu, vanilu, cimet i jaja.
Sve sameljite dok ne dobijete homogenu smesu.
Smesu za dijetalne mafine sipajte u posudu, mešajte špatulom, dodajući brašno (može se pomešati 3:1:1 sa speltinim i jabučnim brašnom, odnosno 20 g speltinog brašna + 20 g brašna od jabuke + 60 g bademovog brašna) da dobijete gušću mešavinu za mafine.
Po želji dodajte orahe, suvo grožđe i suve brusnice.
Stavite po 2 kašike smese u svaku korpu i pecite mafine bez glutena i bez šećera oko 20-25 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni bez ventilatora.
Prijatno!