Mafini bez glutena

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
28/07/2017
"Super predlog - mafini čak i za one koji su netolerantni na gluten "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 012
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kozji sir - 50 g
  • bezglutensko brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • ghee (pročišćeni maslac) - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Obe vrste brašna pomešajte i zajedno prosejte.

Dodajte sodu u mleko i mešajte dok ne proključa.

Isipajte u brašno. Jaje umutite i dodajte smesi, a zatim dodajte i otopljeni maslac ghee.

Dodajte sir i mešajte dok ne dobijete homogenu gustu smesu.

Mafine pecite na 180 - 200 stepeni oko 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar