Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini bez glutena

Slani mafini bez glutena

Slani mafini bez glutena
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Slani mafini bez glutena za kasno popodne"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kiselo mleko - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sir - 60 g, namrvljen
  • kačkavalj - 60 g
  • mladi luk - 2 struka
  • so - 1 prstohvat
  • brašno od spelte - 100 g
  • semenke - 1 kašika
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje viljuškom, dodajte kiselo mleko sa praškom za pecivo umućenim u njemu, da naraste.

Dodajte namrvljeni sir, sitno isečen mladi luk, prstohvat soli, maslinovo ulje i kocke sitno isečenog kačkavalja.

Na kraju dodajte brašno od spelte i promešajte u gustu smesu.

U pet velikih kalupa za mafine sipajte po 2 kašike smese, odozgo pospite miksom semenki.

Pecite slane mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postanu zlatasti, probajte čačkalicom, testo ne treba da se lepi.

Za 25 minuta slani mafini bez glutena su gotovi.

Ukusni i zdravi mafini za doručak! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: