Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa krompirom, svinjetinom i graškom

Janija sa krompirom, svinjetinom i graškom

Blagovest NikolovBlagovest Nikolov
Početnik
419
Janija sa krompirom, svinjetinom i graškom
Fotografije: Blagovest Nikolov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Uz ovako ukusnu janiju, muškarci su zadovoljni, a deca rastu zdrava i razigrana"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, srednja
  • grašak - 150 g
  • krompir - 500 g
  • paradajz - 1 komad ili konzerva 200 ml
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 50 g
  • začini
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • čubar - 2 prstohvata
  • nana - 5 svežih listova
  • peršun - 10 listova
  • goveđi bujon - 1 litar domaćeg, ako nemate onda 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je fina i laka janija sa graškom koja će vas vratiti u detinjstvo kada je istu ovakvu pravila vaša baka.

Meso isecite na kockice tako da možete da ih jedete kašikom, pa zajedno sa lukom i šargarepom, pržite do zlatne boje.

Zatim dodajte seckani krompir i nastavite da još malo pržite. Za to vreme narendajte jedan paradajz.

A ako imate domaću ljutenicu ili paradajz pire, stavite kašiku , dodajte goveđi bujon ili ako nemate - vodu.

Začinit navedenim začinima bez svežih i ostavite da se krčka na laganoj vatri – što više to bolje, ali recimo 1 sat. Pre nego što prestanete sa kuvanjem, dodajte blanširani grašak.

Nakon što je janija gotova, napravite preliv od 2-3 kašike brašna, maslaca i aleve paprike, dodajte sveže začine i spremni ste za povratak u detinjstvo.

Ako imate pitanja ili nešto niste razumeli, napišite komentar.

Prijatno uz ovu janiju od krompira, svinjetine i graška.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: