Način pripreme
Ovo je fina i laka janija sa graškom koja će vas vratiti u detinjstvo kada je istu ovakvu pravila vaša baka.
Meso isecite na kockice tako da možete da ih jedete kašikom, pa zajedno sa lukom i šargarepom, pržite do zlatne boje.
Zatim dodajte seckani krompir i nastavite da još malo pržite. Za to vreme narendajte jedan paradajz.
A ako imate domaću ljutenicu ili paradajz pire, stavite kašiku , dodajte goveđi bujon ili ako nemate - vodu.
Začinit navedenim začinima bez svežih i ostavite da se krčka na laganoj vatri – što više to bolje, ali recimo 1 sat. Pre nego što prestanete sa kuvanjem, dodajte blanširani grašak.
Nakon što je janija gotova, napravite preliv od 2-3 kašike brašna, maslaca i aleve paprike, dodajte sveže začine i spremni ste za povratak u detinjstvo.
Ako imate pitanja ili nešto niste razumeli, napišite komentar.
Prijatno uz ovu janiju od krompira, svinjetine i graška.