Način pripreme
Krompir janija sa svinjetinom i graškom - bogata i zasitna.
Isecite meso za janiju na krupne parčiće. Začinite solju i biberom.
U šerpi se zagreva ulje, dinstaju se svinjski komadići 10 minuta i izvadi se u posudu za pečenje zajedno sa sosom koji s odvojio.
Sipa se malo ulja, isečen luk, šargarepe, paprika i krompir isečen na kocke. Nakon 3-4 minuta posipa se alevom paprikom, sipa se vruća voda.
Začinite solju i čuborom, dodajte zamzrnut grašak i meso.
Ostavite 10 minuta na ringli i prebacite u pravougaonu posudu za pečenje 23x35 cm.
Brašno se razmuti sa malo vode u kašicu i sipa se u posudu za pečenje, blago se promeša viljuškom i ubacuje se u zagrejanu rerni na 180 stepeni da se peče 45-50 minuta.
Probajte i ako je meso gotovo isključite rernu.
Pospite isečenim peršunom i servirajte svinjetinu sa krompirom.
Prijatno! Bogata janija u rerni za ručak ili večeru!