Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice od preostalih žumanaca

Pitice od preostalih žumanaca

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pitice od preostalih žumanaca
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kada ste napravili puslice od belanaca, vreme je za prelepe pitice sa preostalim žumancima"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • žumanca - 3 komada
  • kravlji sir - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • maslac - 50 g
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac.

Izmrvite sir i isecite topljeni sir na male komade.

Dodajte im kiselo mleko i sodu. Dobro promešajte.

Isecite kore na pola. Tako ćete dobiti 12 kora.

Uzmite jednu koru i premažite je istopljenim maslacem. Presavijte na pola da napravite dugačku traku. Na jednom kraju stavite 1 kašiku fila za pitu.

Presavijte u trougao i tako nastavite do kraja. Isto uradite i sa preostalim korama.

Podmažite pleh sa malo ulja i poređajte pitice.

U posudi pomešajte 1 žumance, 1 kašiku kiselog mleka i 1 kašiku ulja. Pomešajte i ovom smesom premažite trouglaste pitice.

Pospite semenkama po izboru. Možete koristiti beli i crni susam.

Domaće trouglaste pitice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu boju.

Brze i veoma ukusne pitice, pogodne za doručak za decu i odrasle.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: