Način pripreme
Jaja se umute, a u njih se stavlja kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Nakon toga se stavlja so, promeša se i dodaje kvasac, rastopljen u malo mlake vode.
Dodaje se brašno i meša, dok se ne dobije homogena smesa. Testo se ostavlja da odstoji 10-15 minuta. Kore se otvaraju, kad testo odstoji.
Za svaku piticu su potrebne dve kore. Kore se rasporede po dužini. Gornja kora se namaže uljem ili maslacem, Stavljaju se 2-3 supene kašike od smese i kora se namaže samo po sredini.
Posipa se sirom i presavijaju se leva i desna strana ka sredini, gde se spajaju, ali nije potrebno da se preklope. Tako dobijen pravougaonik se uvija u čvrst rolat.
Pitice se ređaju u odgovarajuću posudu preko papira za pečenje, na rastojanju jedna od druge. Odozgo se pita premaže smesom i ostavlja da odstoji 10 minuta. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepni, dok ne dobije zlatnu boju.