Način pripreme
Promešajte 1 kašiku maslaca, 4 jaja, 200 ml mleka i 150 g brašna u dubokoj posudi. Dodajte prstohvat soli i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Stavite je u frižider na 1-2 sata.
U tiganju sa debelim dnom istopite preostalih 100 g maslaca na slaboj vatri. Uz neprestano mešanje dodajte preostalih 75 g brašna i zagrejte smesu na 3-4 minuta. U tankom mlazu dolijte ostatak mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite muskatnim oraščićem, dodajte Vorčester sos, so i biber.
Prebacite gotovu smesu za nadev u drugu posudu i stavite je u frižider da se ohladi na 1 sat.
Od prve smese, koju ste napravili, ispržite palačinke - smesa je dovoljna za 12-14 komada.
Izvadite smesu za nadev iz frižidera i dodajte u nju rendani kačkavalj. Dobro promešajte da se kačkavalj rasporedi jednako. Stavite po 3 kašike nadeva u centar palačinke. Umotajte je i preklopite krajeve. Napravite isto sa svim palačinkama.
Umutite 3 jaja. Potopite palačinke u jaja, zatim u prezle i ispržite ih u jako zagrejanom ulju do zlatne boje.
Ostavite gotove palačinke nekoliko minuta na ubrusu da se ocede od viška masnoće i poslužite ih tople sa sosom po izboru.