Način pripreme
Istopite maslac.
Izmrvite sir i isecite topljeni sir na male komade.
Dodajte im kiselo mleko i sodu. Dobro promešajte.
Isecite kore na pola. Tako ćete dobiti 12 kora.
Uzmite jednu koru i premažite je istopljenim maslacem. Presavijte na pola da napravite dugačku traku. Na jednom kraju stavite 1 kašiku fila za pitu.
Presavijte u trougao i tako nastavite do kraja. Isto uradite i sa preostalim korama.
Podmažite pleh sa malo ulja i poređajte pitice.
U posudi pomešajte 1 žumance, 1 kašiku kiselog mleka i 1 kašiku ulja. Pomešajte i ovom smesom premažite trouglaste pitice.
Pospite semenkama po izboru. Možete koristiti beli i crni susam.
Domaće trouglaste pitice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu boju.
Brze i veoma ukusne pitice, pogodne za doručak za decu i odrasle.
Prijatno!