Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata od avokada, leblebije i tunjevine

Salata od avokada, leblebije i tunjevine

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Salata od avokada, leblebije i tunjevine
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Prvi put vidimo salatu koja može da zasiti jednog muškarca"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 1 tegla
  • paradajz - 4 komada
  • avokado - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • tunjevina - 1 konzerva
  • so
  • limun - 1/2 komada
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju ocedite i operite. Ocedite je ponovo nakon pranja. Stavite je u veliku posudu.

Paradajz operite i očistite. Naseckajte ga na kockice.

Isecite avokado na pola. Uklonite košticu i oljuštite ga. Isecite ga na kocke.

Peršun operite i sitno iseckajte. Dodajte ga u posudu.

Posolite salatu. Iscedite limun preko salate. Dodajte malo maslinovog ulja jer tunjevina ima i masnoće u sebi.

Začinjenu salatu promešajte. Služite je u dubokom tanjiru, a na sredinu stavite tunjevinu.

Promešajte salatu od tunjevine pre konzumiranja.

Salata od leblebije i tunjevine je teška, jer joj leblebija daje jačinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: