Način pripreme
Za ovu bogatu i ukusnu salatu biće vam potreban miks bejbi zelenih listova lolo roso, lolo verde, spanaća i rukole.
Operite ih i veoma dobro ocedite od vode. U principu, ako su iz pakovanja piše da je oprano, ali uvek je dobro ponovo oprati.
Ogulite i naseckajte avokado na veće komade. Možete ih posuti limunovim sokom da ne potamni.
operite i naseckajte jagode na kriškice, isto uradite i sa paradajzom.
Naseckajte mladi luk krupno ili na tanke kriškice, ako je sa oblikovanom glavicom.
U dve posude za salatu rasporedite u jednakim količinama zelene listove. Stavite avokado i luk, posle poređajte paradajz i jagode.
Pospite dresingom u proporcijama prema Vašem ukusu. Za njega možete koristiti kako lepo ekstra devičansko maslinovo ulje, tako i ulje avokada.
Odozgo iskidajte mocarelu na komade različite veličine, treba obavezno da bude iskidana. Stavite i zrelu gaudu u tankim komadićima.
Završite pinjolama i bundevinim semenom koje možete stavite sirove ili blago zapečene u suvom tiganju.
Servirajte odmah i uživajte u ukusu! Raskošna salata, ukusna i zasitna.
Takođe, naučite kako da koristite čia semenke u salatama i koje salate su odgovarajuće za pečeno meso i ribu.