Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata od avokada, mocarele i jagoda

Salata od avokada, mocarele i jagoda

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k90217k
Salata od avokada, mocarele i jagoda
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Servirajte odmah salatu od avokada, mocarele i jagode i uživajte u ukusu! Raskošna salata, ukusna i zasitna."

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 175 g, miks
  • avokado - 2 komada
  • paradajz - 1 komad, roze
  • mocarela - 1 lopta, 125 g, italijanska (sveža)
  • jagode - 2 - 4 komada, veća
  • gauda - 45 g, zrela, tvrda
  • luk - 2 struka, sveža
  • pinjole - 2 supene kašike
  • bundevino seme - 2 - 3 supene kašike
  • Dresing
  • balzamiko sirće - po ukusu
  • maslinovo ulje - po ukusu (ili ulje od avokada)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu bogatu i ukusnu salatu biće vam potreban miks bejbi zelenih listova lolo roso, lolo verde, spanaća i rukole.

Operite ih i veoma dobro ocedite od vode. U principu, ako su iz pakovanja piše da je oprano, ali uvek je dobro ponovo oprati.

Ogulite i naseckajte avokado na veće komade. Možete ih posuti limunovim sokom da ne potamni.

operite i naseckajte jagode na kriškice, isto uradite i sa paradajzom.

Naseckajte mladi luk krupno ili na tanke kriškice, ako je sa oblikovanom glavicom.

U dve posude za salatu rasporedite u jednakim količinama zelene listove. Stavite avokado i luk, posle poređajte paradajz i jagode.

Pospite dresingom u proporcijama prema Vašem ukusu. Za njega možete koristiti kako lepo ekstra devičansko maslinovo ulje, tako i ulje avokada.

Odozgo iskidajte mocarelu na komade različite veličine, treba obavezno da bude iskidana. Stavite i zrelu gaudu u tankim komadićima.

Završite pinjolama i bundevinim semenom koje možete stavite sirove ili blago zapečene u suvom tiganju.

Servirajte odmah i uživajte u ukusu! Raskošna salata, ukusna i zasitna.

Takođe, naučite kako da koristite čia semenke u salatama i koje salate su odgovarajuće za pečeno meso i ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: