Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Grickalice uz pivo»Pohovani karfiol za meze

Pohovani karfiol za meze

Potrebitel#313701Potrebitel#313701
Početnik
10529
Pohovani karfiol za meze2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Pohovani karfiol za meze? Meza - uz šta? Možda vino? Ne, bolje pivo i kao da smo na moru"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • pivo - 1 čaša za vodu
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • beli luk - 2 čena
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se opere i iskida na ružice.

Ako više volite da karfiol bude hrskaviji, nemojte ga kuvati unapred, već ga direktno pohujte ili ga zalijte vrelom vodom na minutu.

Proizvodi za pohovanje se pasiraju pasatorom.

Ružice se posole.

Svaka se umače u pohovanje i prži se u dubokoj posudi sa uljem.

Gotov pohovani karfiol se ocedi na salvetici ili papirnom ubrusu od viška masnoće.

Pohovani karfiol za meze se poslužuje sa mlečnim sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: