bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani karfiol

Pohovani karfiol

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Pohovani karfiol
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 11
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Nedostaje mu samo krigla hladnog piva!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 800 g, iskidan na cvetiće
  • jaja - 2 komada
  • brašno - pola šolje
  • ulje - za prženje - 200 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte karfiol u posoljenoj vreloj vodi 7 minuta. Procedite ga.

Umutite jaja s brašnom i malo soli. Zagrejte masnoću u dubokom tiganju.

Pohujte ružice karfiola u jajima i brašnu i ispržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatastu boju.

Ocedite ih na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: