Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom

Kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Od ovog kiša sečemo dodatno parče, pa i treće - jedinstvena i ukusna kombinacija ukusa, koja nam je omiljena"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • integralno brašno - 250 g
  • maslac - 125 g
  • jaje - 1 komad
  • voda - 4 kašike, hladna
  • so - 2 prstohvata
  • Za nadev
  • spanać - oko 500 g
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • koziji sir - 200 g
  • krem sir - oko 100 g (1/2 malog pakovanja)
  • jaje - 1 komad
  • pesto - 4 kašičice, od sušenog paradajza
  • sušeni paradajz - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite testo za kiš, mešajuću brašno, maslac (hladan i isečen na male kocke), jaje, so i vodu.

Zamesite dobro i ostavite u frižideru u pokrivenoj posudi da ne upija mirise.

Dinstajte spanać i luk, isečen na sitno u tiganju sa malo vodice i ulja.

Dodajte namrvljeni koziji sir i krem sir i promešajte dobro.

Dodajte pesto od sušenog paradajza i sušeni paradajz isečen na sitno.

Posolite ako je neophodno i sklonite sa vatre.

Kada se ohladi dodajte jaje i promešajte dobro.

Razvucite testo u tepsiju za pitu odgovarajuće veličine praveći malu ivicu po krajevima.

Rasporedite nadev preko testa i stavite slanu pitu da se peče na 200 stepeno oko 30-40 minuta dok ne postane zlatasto.

Zaista će vam biti ukusno uz ovaj kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: