Način pripreme
Iseckajte spanać na krupno i izdinstajte ga sa prstohvatom soli u 4-5 kašika maslinovog ulja. Čim omekša stavite beli luk, narendan na fino rende, zajedno sa mirođijom i origanom. Kuvajte 2-3 minuta, da beli luk i začini puste svoje arome, nakon toga sipajte pavlaku i ostavite na tihoj do umerenoj vatri dok se ne redukuje.
Sušen i već hidriran paradajz isecite na sitno i pasirajte kratko. Pomešajte ga sa dve kašike maslinovog ulja i sa suvim bosiljkom.
Nakon što je sve gotovo, dolazi red na špagete. Njih skuvajte prema uputstvu na pakovanju i ocedite i poprskajte maslinovim uljem da se ne slepe.
Servirajte odmah, stavljajući preko njih pastu od spanaća i završavajući sušenim paradajzom.
Ukrasite listićima svežeg bosiljka i servirajte tople.
Prijatno!