Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa kozijim sirom i orasima

Kiš sa kozijim sirom i orasima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Kiš sa kozijim sirom i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ovaj retro predlog iz francuske kuhinje ima očaravajući ukus i neponovljivu aromu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 i po šolja
  • maslac - 1 šolja, na kocke
  • voda - 1 kašika, hladna
  • za nadev
  • spanać - 1 šaka, isečen
  • mladi luk - 3 struka, usitnjen
  • korijander - 2 kašike, svež, isečen
  • koziji sir - 150 g, ili kravlji
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 3 komada
  • tečna pavlaka - 1 i po šolja
  • so
  • biber
  • ulje - 2 kašike, maslinovo ili orahovo ulje
  • kačkavalj - 2 kašike, narendan
  • orasi - 30 g, isečeni
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno, so i maslac, počinjemo da ga protrljavamo kroz prste, dok se ne pretvori u mrvice i dodajemo vodu, mešamo testo od maslaca, koje stavljamo u frižider na 60 minuta.

Stavljamo testo u posudu za kiš, oblikujemo ivicu i pečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10 minuta.

Vadimo ga i preko njega ređamo spanać, luk i namrvljeni sir.

Umutimo jaja sa pavlakom i začinjavamo po ukusu sa začinima, sipamo smesu preko sira i posipamo orasima.

Vraćamo u rernu na još 25 minuta, vadimo, mažemo uljem i pečemo još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: