Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Improvizovani čizkejk sa smokvama

Improvizovani čizkejk sa smokvama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Improvizovani čizkejk sa smokvama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Improvizovani, ali čizkejk - i to kakav Neka vam je slatko i letnje"

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • šećer - 60 g
  • želatin - 1 kesica
  • kakao - 1 supena kašika
  • smokve - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Piškote se samelju u blenderu tako što se 3 od njih odvajaju za dekoraciju. Stavljaju se u posudu.

Maslac se topi u maloj posudici i dodaje se u izblendane piškote.

Dobro se pomešaju dok se ne dobije testo od maslaca.

Priprema se kalup za tortu sa padajućim dnom. Testo od maslaca se sipa i ravnomerno se raspoređuje na dno.

U čašu sa malo vode se stavlja želatin kako bi nabubreo.

U veliku posudu na sitno rende se izrenda sir. Dodaje se kisleo mleko i izmeša se. Dodaje se vanilin šećer i šećer. Dobro se izmeša.

Ostavlja se 5 smokvi za ukras. Ostale se ogule i ređaju na koru od piškota. Moje su bile dobro sazrele i lako sam ih rasporedila, ako su zelenije, mogu da se raseku na 2 dela kroz sredinu.

Želatin se zagreje dok se ne istopi u mikrotalasnoj. Dodaje se u smesu sa kiselim mlekom. Dobro se meša i ovom smesom se zaliva kora i smokve.

Odvojene piškote se sitno naseckaju. Posipaju se po krajevima kalupa. Po njima se posipa kakao. Ostavlja se u frižideru ukusni čizkejk da se stegne.

Odvojene smokve se seku na 2 dela kroz sredinu i svaka polovina se seče na kriškice.

Dovršava se dekoracija improvizovanog čizkejka sa smokvama i spreman je da se servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: