Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Maslac kolač sa kremom i trešnjama

Maslac kolač sa kremom i trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Maslac kolač sa kremom i trešnjama
Fotografije: marcheva14
1 / 4
12/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
15
"Kako vi pijete kafu, zato što je mi volimo čistu i sa dva parčeta maslac kolača sa kremom i trešnjama"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, hladan
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 3 kašike
  • Nadev
  • krem sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • rum - 1 kašika
  • trešnje - bez koštica - 250 g
  • šećer - 8 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 190 stepeni;

Keramički pravougaoni kalup - 28/20, dobro namazan parčetom maslaca.

Maslac se seče na kocke. Dodaje se šećer, prašak za pecivo i brašno. Muti se ručnim blenderom ili viljuškom, dok se ne pretvori u mrvice.

U posudi se pomešaju sastojci za nadev i mute se ručnim mikserom. Smesa se ostavlja tečna, tako i treba da ostane.

Trešnje (a mogu da se koriste i višnje) sa šećerom se stavljaju u kaserolu na umerenu ringlu uz povremeno mešanje. Kada počnu da se zgušnjavaju i trešnje odvajaju više soka, sklanjaju se sa ringle i procede se kroz cediljku. Ostavlja se samo voće da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U namazan pravougaoni kalup, može da se koristi i okrugao, ali da je odgovarajućih razmera, sipa se dve trećine mrvica. Odozgo se razbacaju trešnje i prelivaju se kremom. Posipaju se preostalim maslac mrvicama.

Kolač od trešanja se peče na 190 stepeni oko 30-35 minuta.

Maslac kolač sa kremom i trešnjama se vadi iz rerne i ostavlja se da se potpuno ohladi nekoliko sati, može i da se ostavi u frižideru, da maslac može dobro da se stegne, nakon toga se iseče na male štangle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: