Način pripreme
Krompir se skuva sa korom u posoljenoj vodi dok ne bude gotov. Oguli se i seče na krupne komade u veliku posudu. Lukanka (ili čajna kobasica) se seče na kriškice.
Pečurke se očiste i operu, naseckaju se na žilijene. Brokoli se ostavlja u toploj vodi da se odmrzne, ocedi se od viška vode i seče se na manje ružice.
Svi proizvodi se dodaju u posudu u krompir, začinjavaju se začinima i zalivaju pavlakom, dodaje se 100 g izrendane mocarele i 100 g izrendanog kačkavalja, posipa se sitno naseckanom mirođijom.
Dobro se izmeša i raspoređuje se u odgovarajuće posude, ja sam koristila 4 pravougaone, stavljaju se u zagrejanu rernu na 200 stepeni, na 10 minuta.
Vade se i obilno posipaju ostalim izrendanim kačkavaljem i mocarelom.
Vraćaju se u rernu dok ne budu gotovi.
Gratin se servira sa mlečnim sosom od belog luka ili sa mlečnom salatom, po vašoj želji.
Gratin sa mocarelom i brokolijem je gotov.