Gratin sa brokolijem i pavlakom

25/01/2019
"Dođite da zajedno pretvorimo običan gratin u pravo remek-delo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 glavica, oko 500 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • kačakavalj - 200 g
  • topljeni sir - 150 g
  • biber - 1 kašičica, mleven (ili po ukusu)
  • sok od limuna - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • peršun - 2 supene kašike, suv
  • peršun - svež, za posipanje gotovog jela
* merne jedinice

Način pripreme

Operite brokoli tekućom vodom. Iskidajte ga na ružice.

Na vatru stavite veliku posudu i malo soli. Ugrejte na jakoj vatri i čim tečnost provri stavite unutra brokoli. Kuvajte 7 minuta i ocedite od vode.

U namazan pleh poređajte ružice i malo ih posolite.

Za preliv lepo izgnječite topljeni sir sa sokom od limuna. Sipajvate pavlaku, so po ukusu, biber i sušeni peršun. Lepo promešajte dok ne dobijete homogenu smesu i prelijte brokoli.

Odozgo izrendajte kačkavalj i pecite dok ne dobije zlatnu boju na 200 stepeni, u prethodno ugrejanoj rerni.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar