Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme sa prosom

Posne sarme sa prosom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Posne sarme sa prosom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Sa ogromnim zadovoljstvom ćemo pojesti mnogo ovih posnih sarmi sa prosom!"

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 15 komada, od kiselog kupusa
  • proso - 1 šolja
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 komad, kromid
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz - 1 komad
  • pasta od paradajza - 1 supena kašika
  • dimljena aleva paprika
  • beli biber
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i skuvamo proso u šerpi sa vodom (voda je 3:1).

U tiganju dinstamo u maslinovom ulju izrendani luk i iseckani praziluk nekoliko minuta sa malo čorbe od kupusa.

Posle dodajemo oguljene i sitno iseckane pečurke, paradajz izrendan na rende i pastu od paradajza.

Povrće se krčka tako na slaboj ringli otprilike 15 minuta.

Nakon čega dodajemo skuvani proso u tiganj, dobro izmešamo, začinimo začinima i skidamo sa ringle.

Uvijamo sarme koje ređamo u vatrostalnu činiju (sa poklopcem) na pergamentni papir.

Ukoliko je ostalo nadeva od prosa, stavljamo ga uzmeđu sarmi sa kupusom. Odozgo ih zalivamo ostalom čorbom od kupusa (koliko je potrebno da ih pokrije).

Pečemo posne sarme u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne zapeku.

Neka Vam je slatko sa mojim posnim sarmama sa prosom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Irena
Irena
Odlično, idealno za period posta zimi.
03.05.2024 21:41
1