Način pripreme
Operemo i skuvamo proso u šerpi sa vodom (voda je 3:1).
U tiganju dinstamo u maslinovom ulju izrendani luk i iseckani praziluk nekoliko minuta sa malo čorbe od kupusa.
Posle dodajemo oguljene i sitno iseckane pečurke, paradajz izrendan na rende i pastu od paradajza.
Povrće se krčka tako na slaboj ringli otprilike 15 minuta.
Nakon čega dodajemo skuvani proso u tiganj, dobro izmešamo, začinimo začinima i skidamo sa ringle.
Uvijamo sarme koje ređamo u vatrostalnu činiju (sa poklopcem) na pergamentni papir.
Ukoliko je ostalo nadeva od prosa, stavljamo ga uzmeđu sarmi sa kupusom. Odozgo ih zalivamo ostalom čorbom od kupusa (koliko je potrebno da ih pokrije).
Pečemo posne sarme u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne zapeku.
Neka Vam je slatko sa mojim posnim sarmama sa prosom!
Komentari