Način pripreme
U posudi se mute jaja sa šećerom. U njih se dodaje maslac, meša se i smesa se deli na dva dela.
U jedan deo se dodaju kakao, kafa, istopljena čokolada i mleko. U drugu smesu se dodaju sok od pomorandže i kora.
U posudu se proseje brašno, prašak za pecivo i so. Razdvoji se na dva dela i dodaju se u svaku smesu. Dobro ih izmešajte.
Obložite veliku pravougaonu tepsiju papirom za pečenje.
Sipaju se obe smese tako što se naizmenično slažu i stavljaju neravnomerno. Peče se na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Izvadite se kora i ostavlja se da se ohladi.
Nakon toga se seče na kvadrate tako što svaki treba da bude za dva centimetra manji od prethodnog.
Napravi se krem prema uputstvima. Umuti se maslac sa šećerom i bojom.
Dodaje se u krem tako što se nastavlja sa mućenje. Krem se napuni u špric, sa malim zvezdastim dodatkom.
U odgovarajuć tanjir se stavlja najveći kvadrat, nakon toga se stavlja druga po veličina kora, tako što se stavljaju tako da krajevi budu pomereni.
Tako se poređaju svi komadi kora. Kolač se ukrašava kremom i dekoracijom po vašem izboru. Ostavlja se na hladnom mestu.
Čokoladni kolač sa pomorandžom Jelka je gotov.