Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Punjeni rolat od svinjetine u foliji

Punjeni rolat od svinjetine u foliji

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjeni rolat od svinjetine u foliji
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Impresionirajte svoje najkapricioznije goste ovim sočnim rolatom sa aromatičnim filom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, od plećke
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • mladi luk - 1 stabljika
  • šunka - 50 g dimljena, slajs
  • topljeni sir - 200 g, slajs
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 20 g
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso od plećke formirajte u tanku i veliku šniclu. Posolite i pospite biberom i majčinom dušicom. Stavite meso na aluminijumsku foliju.

Jaja umutite i dodajte im sitno seckani luk i peršun.

Od dobijene smese napravite omlet u tiganju. Postavite ga na komad svinjskog mesa. Po vrhu rasporedite šunku i 1/2 topljenog sira.

Na malo ulja prodinstajte seckane pečurke. Polovinu rasporedite preko topljenog sira. Umotajte sve u čvrst rolat i lepo umotajte folijom.

Slani rolat stavite u pleh u koji se sipa malo vode. Pecite na 180 stepeni oko 2 sata. Pripremite sos tako što ćete preostalim dinstanim pečurkama dodati preostali topljeni sir.

Sipajte malo vode i ostavite na šporetu nekoliko minuta. Zatim napravite pire od ove smese. Gotovi rolat se iseče na porcije i servira preliven sosom.

Punjeni rolat od svinjetine u foliji je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: