Način pripreme
Svinjsko meso od plećke formirajte u tanku i veliku šniclu. Posolite i pospite biberom i majčinom dušicom. Stavite meso na aluminijumsku foliju.
Jaja umutite i dodajte im sitno seckani luk i peršun.
Od dobijene smese napravite omlet u tiganju. Postavite ga na komad svinjskog mesa. Po vrhu rasporedite šunku i 1/2 topljenog sira.
Na malo ulja prodinstajte seckane pečurke. Polovinu rasporedite preko topljenog sira. Umotajte sve u čvrst rolat i lepo umotajte folijom.
Slani rolat stavite u pleh u koji se sipa malo vode. Pecite na 180 stepeni oko 2 sata. Pripremite sos tako što ćete preostalim dinstanim pečurkama dodati preostali topljeni sir.
Sipajte malo vode i ostavite na šporetu nekoliko minuta. Zatim napravite pire od ove smese. Gotovi rolat se iseče na porcije i servira preliven sosom.
Punjeni rolat od svinjetine u foliji je spreman.