Punjeni mesni rolat

vinica1vinica1Početnik553
04/10/2019
"Danas se mogu naći razni recepti za vekne od mesa. Mojoj porodici je ovaj najbolji "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca111
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, pola svinjetina, pola junetina
  • prezle - 100 g
  • paprika - 2 kom. (crvena i žuta)
  • pršuta - 200 g (ili šunka suva )
  • sir - 200 g
  • šargarepa - 3 kom.
  • luk crveni - 1 glavica, veća
  • beli luk - 4 čena
  • začini - so, biber, začin C, po ukusu
  • jaja - 2 kom.
  • kisela voda - 100 ml
  • ulje ili mast - 200 ml
  • povrće - tikvice, luk, paradajz, paprika, patlidžan, ljuta feferona, celer, šargarepa, peršun koren i list, ukupno 1 kg.
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu zamesimo prezle sa kiselom vodom i dva jajeta. Posolimo i dodamo začine po ukusu. Dodamo mleveno meso i dobro izradimo da se sjedini. Ostavimo da odstoji.

1. Za to vreme izrendamo luk, beli luk, šargarepu i papriku, te ih prodinstamo da omekšaju.

2. Operemo i očistimo povrće, te ga narežemo na trake i kolutove (po želji) debljine 1-2 milimetra poređamo u pleh. Na streč foliji (najlon) razvijemo četri kore od mesa, debljine oko santimetar-dva. Na koru stavljamo fil od: dinstanog povrća, rendanog sira i pršute i sve uvijemo u rolat. Napravimo takva četiri rolata.

3. Rolate ili vekne stavljamo u pleh na povrće. Odozgo stavimo po list pršute ili slanine na svaki i prelijemo ih uljem i sa 200 ml vode, toliko da povrće ogrezne.

Stavimo da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

Uz ovako pripremljenu veknu možemo poslužiti makarone ili špagete.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar