Način pripreme
Toplo mleko sipajte u posudu i rastvorite kvasac i šećer.
Dodajte malo brašna, promešajte i stavite posudu u drugu posudu sa toplom vodom da se aktivira. Zatim izmešajte ostale sastojke u mekano testo. Ostavite ga da naraste, pokriveno krpom.
Podelite testo na dva dela. Jedan deo razvaljajte i isecite krugove. Svaki krug namažite ljutenicom i stavite 1 kašiku sitno iseckane viršle i kačkavalja. Pogačicu dobro umotajte, treba da se dobijete nešto poput elipse.
Od drugog testa pravite kuglice. U svaku stavite malo ljutenice i sitno seckanu šunku i topljeni sir.
Ponovo ih formirajte u loptice i na svakoj napravite proreze.
Ostavite ih da narastu, premažite umućenim žumancem i svežim mlekom. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta.
Nadev i način oblikovanja punjenih pogačica je po Vašem nahođenju. Možete ih praviti i kao pogačice i bez nadeva – takođe su veoma ukusne.
Pogačice od krompira Iznenađenje su spremne.