Način pripreme
U posudu stavite suvo grožđe, pokrijte rumom i ostavite 15 minuta da omekšaju.
Dok se to dešava, pripremite nadev za pitice. Oljuštite i isecite jabuke na male komade.
Stavite ih u odgovarajući tiganj, prelijte jednom supenom kašikom soka od limuna, pospore kašičicom cimeta i 80 g braon šećera. Stavite na tihu vatru i kuvajte oko 10 minuta ili dok jabuke ne omekša. Mešajte s vremena na vreme.
Gotov nadev ostavite da se ohladi. Dodajte suvo grožđe.
U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kesicom praška za pecivo. Sipajte ulje, sveže mleko i stavite rikotu.
Dodajte rendanu koru limuna i vanilu. Zamesite meko testo. Testo je veoma aromatično i lako za rad, nakon što se ispeku mekane su i veličanstvenog mirisa jabuke i cimeta.
Od testa napravite 12 pogačica. Trudite se da budu jednake veličine. Pospite bršanom radnu površinu i razvucite svaku. U sredinu stavite po kašiku od nadeva i napravite loptu. Namažite pogačice uljem i poređajte u namazan pleh.
Stavite pleh u rernu, ugrejanu na 170 stepeni sa ventilatorom i pecite 15 minuta.
Izvadite pleh iz rerne, namažite ponovo uljem i pospite listićima badema.
Vratite pleh u rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene pogačice od jabuka pospite šećerom u prahu dok su tople.
Neka vam je slatko!