Način pripreme
U posudu razbijte tri jajeta i pomešajte sa jednom čašom šećera na mekan krem. Nakon toga prosejte 1 čašu brašna sa 1 praškom za pecivo. Dodajte u jaja i šećer jednu supenu kašiku kiselog mleka i 20 ml ulja. Nakon toga postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok se dobro ne pomešaju. Na kraju dodajte jednu ampulu vanile.
Promešajte smesu i sipajte u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje, prečnika 26 cm. Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Za to vreme napravite i drugu koru na isti način, samo u njega stavite kakao.
Kad se prvi ispeče, prođite po ivicama nožem i pažljivo otkopčajte obruč. Premestite koru na poslužavnik, stavite novi papir ili koristiti stari papir i sipajte kakao koru. Tako uradite i sa trećom korom.
Kad sve tri budu gotove, prelijte ih i ostavite da se ohlade. U posudu sipajte maskarpone, ceđeno kiselo mleko, krem sir i šećer u prahu, mutite dok ne dobijete mekan krem. Nakon toga dodajte med i promešajte.
Ostavite krem da se stegne u frižideru. Za to vreme sameljite bademe i orahe u blenderu, oljuštite banane i mandarine, izvadite semenke iz mandarine. Čokoladu izrendajte.
Kad se kore ohlade i kad se krem stegne, vreme je za sastavljanje.
Na poslužavnik stavite jednu koru, namažite kremom, pospite orašastim plodovima, stavite voće, stavite čokoladu i stavite drugu koru. Namažite kremom i izmrvite čokoladne tompuse, voće i čokoladu. Nakon toga treća kora. Namažite celu nju i celu tortu kremom.
Rastopite čokoladu na pari. Po ivicama torte pospite bademe, a sa strane poređajte tompuse, podeljene na dva dela. Uz pomoć viljuške napravite šare sa čokoladom preko torte.
Oljuštite mandarine, potopite do pola u čokoladu i poređajte na tortu.
Ostavite Novogodišnju tortu da se ohladi u frižideru na jednu noć pre konzumiranja.
Prijatno!