Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sušena kobasica»Domaća kobasica lukanka od svinjetine

Domaća kobasica lukanka od svinjetine

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
37499
Domaća kobasica lukanka od svinjetine
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Ima li išta bolje od domaćih mezetluka i domaćih pića?"

Potrebni sastojci

  • Doza po kilogramu
  • svinjetina - 70% posna, 30% polumasna
  • so - 20 g
  • šećer - 5 g
  • biber - 2 g
  • kumin - 3 g
  • svinjska creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso /mleveno/ se dobro izmeša sa začinima.

Ostavlja se 24 sata, tokom kojih se nekoliko puta mesi da bi se dobro začinilo.

Puni se u creva i ostavlja se da se suši.

Posle 1-2 dana, ispeglajuse uz pomoć staklene flaše.

Kobasice vežete kako odlučite (da li u potkovicu ili kao kobasicu), i obavezno na provetrenom mestu, ako je moguće bez direktnog sunčevog svetla. Tako stoje dok ne budu gotove, oko 20-30 dana.

Pogledajte i zašto se šećer stavlja u kobasice lukanke i saznajte kako se pravi goveđa kobasica lukanka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: