Način pripreme
Sitno iseckajte lukanku (ili čajnu kobasicu), sir - na tanke pločice, paradajz - na tanke kriške, a luk i peršun - sitno. Ako koristite sveže pečurke, prethodno ih očistite i propržite.
Đuvečarice namažite sa malo maslaca. Na dno stavite nekoliko kriški iseckanog paradajza. Nakon toga stavite iseckani luk i peršun, zatim iseckanu lukanku i pečurke, nakon toga pločice sira, a nakon toga ponovo peršun. Pokrijte iseckanim paradajzom i sipajte paradajz sos iz konezerve. Pospite crnim biberom i čubrom.
Poklopite i zapecite pod poklopcem na otprilike 30 minuta u zagrejanoj rerni na 190°C.
U međuvremenu umutite jedno jaje i pomešajte sa prethodno izrendanim kačkavaljem. Kada su đuvečarice gotove, izvadite i rasporedite smesu od kačkavalja i jajeta po njima.
Napravite mali otvor po sredini i na svaku đuvečaricu razbijte po jedno jaje.
Zabodite po jednu ljutu papriku i zapecite đuvečarice sa lukankom i sirom na još 15-20 minuta u zagrejanoj rerni bez poklopca dok lepo ne porumeni.