Način pripreme
Za ovaj dijetalni čizkejk prvo napravite osnovu.
U suvom tiganju zapecite ovsene pahuljice i orahe na nekoliko minuta, neprestano mešajući. Nakon toga ostavite da se ohlade.
Namočite sušene urme u vreloj vodi na 10-15 minuta kako bi omekšale. Nakon toga dobro ocedite vodu i stavite ih u blender zajedno sa ovsenim pahuljicama i orasima. Kratko blendajte.
U njih dodajte istopljeni maslac i med i ponovo blendajte. Treba da se dobije lepljiva smesa.
Prebacite je u kalup sa pokretnim prstenom prečnika 18-20 cm. Izravnajte i pritisnite kako bi se dobila kora.
Stavite osnovu čizkejka u frižider na 20 minuta, a za to vreme pripremite krem.
U posudi pomešajte sir rikota i kiselu pavlaku. Dodajte med po ukusu ili drugi zaslađivač koji želite, kao i fino izrendanu koru polovine limete.
Stavite borovnice u bokal blendera i pasirajte ih dok ne postanu glatke. Koristila sam zamrznute šumske borovnice (crvene i crne), koje sam odmrzla i blago posušila.
Dodajte pire od borovnica i čija semenki u mlečnu smesu i izmešajte.
Sipajte krem na osnovu, dekorišite sa još malo borovnica, nekoliko listova sveže mente.
Stavite čizkejk sa borovnicama u frižider na 5-6 sati, najbolje na jednu noć kako bi se stegnuo.
Ukusan, dijetalan i jednostavan čizkejk sa rikotom i borovnicama, odgovarajuć za svakiu praznični dan vaše porodice.
Probajte moj čizkejk sa rikotom i borovnicama!
Neka vam je slatko!