Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Pečeni čizkejk sa borovnicama i maskarponeom

Pečeni čizkejk sa borovnicama i maskarponeom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Pečeni čizkejk sa borovnicama i maskarponeom
Fotografije: Liudmila
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusan recept, koji sam sama improvizovala, ali je ispalo kao slatka fantazija..."

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 pakovanje (0, 2 g)
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje (10 g)
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 šolja
  • za krem
  • jaja - 1 komad
  • maskarpone - 200 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • skrob sa ukusom vanile - 3 kašike
  • borovnice - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Volim tople slatkiše, čak i torte, pa sam isprobala svoju slatku fantaziju, pošto je recept čisto moja improvizacija.

Pa šta da vam kažem, ukusno je, maskarpone ide uz skrob i borovnice.

Umutila sam dva jajeta sa šoljom šećera, vanilom, praškom za pecivo, pa kako je smesa postala vazdušasta dodala sam istopljeni maslac, pa šolju belog brašna. Smesu sam mutila žicom.

Dobija se gusto testo sa maslacem. Odgovarajući kalup obilato sam namazala mekim maslacem i sipala smesu.

Maskarpone sam umutila sa dve kašike šećera u prahu i jednim jajetom, pa dodala 3 kašike skrob sa ukusom vanile i borovnice. Promešala sam i prelila testo.

Drvenim štapićem počela sam da mešam mešavinu sira sa mešavinom maslaca u krugovima. Jednostavno sam crtala krugove dok se smesa nije promešala, ali ne mešam nasumično.

Zatim sam pekla, dok čačkalica kojom proveravam nije izašla suva iz kolača na 160 stepeni sa ventilatorom.

Malo sam ohladila i isekla. Može se posuti šećerom u prahu, a može i bez, dovoljno je slatko.

To je to, možda izgleda kao komplikovan recept, ali je veoma jednostavan i još ukusniji!

Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge predloge za pečeni čizkejk, ukusan čizkejk sa borovnicama ili ovaj čizkejk u šolji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: