Način pripreme
U čašu nutribuleta se stavljaju skuvane i oceđene leblebije, belance, jedna kašika kiselog mleka i so. Blenda se dok se ne dobije glatka smesa.
Otvara se i dodaje se soda za hleb ugašena u ostaloj jednoj kašici kiselog mleka. Ponovo se sasvim kratko blenda.
Dobijena smesa se raspoređuje u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na otprilike 12-15 minuta.
Vadi se iz rerne tepsija sa ispečenom korom od leblebija i premazujemo je sa malo ljutenice.
Odozgo se raspoređuje ćureća šunka, sitan sir od kačkavalja i masline očišćene od koštice.
Kapne se nekoliko kapljica maslinovog ulja, posipa se začinima i vraća se u tepsiju u vruću rernu. Nakon ne više od 4 minute pica je gotova.
Recept i gramaže za Picu sa korom od leblebija su u skladu sa pravilima ishrane prema Zoni i ima 3BPVM.
Komentari