Način pripreme
U posudi pomešajte obe vrste brašna.
Dodajte so, izmešajte i oblikujte udubljenje.
Zagrejte vodu i dodajte šećer i kašiku maslinovog ulja. Lagano izmešajte.
Posudu pokrijte krpom i sačekajte 5 minuta, nakon čega sve izmešajte kašikom dok se ne dobije meko lepljivo testo.
Testo za picu namažite sa malo maslinovog ulja i ostavite ga da nadođe dok ne utrostruči svoju zapreminu.
Nakon toga pospite 2 supene kašike brašna po radnoj površini i kratko premesite testo, koliko je potrebno da se nabrašni da se ne bi lepilo.
Razvijte testo na nabrašnjenoj površini u tanku koru veličine tepsije.
Pomoću oklagije premestite integralno testo u tepsiju, nakon čega garnirajte po vašem ukusu.
Ostavite picu da odstoji 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na maksimalnoj temperaturi.
Picu sam pekla 20 minuta na 275°C.
Raskošna pica sa korom od spelte koju možete garnirati po vašem ukusu.