Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paprike sa medom u teglama

Paprike sa medom u teglama

Plamena GeorgievaPlamena Georgieva
Početnik
23845
Paprike sa medom u teglama
Fotografije: Plamena Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Jedna zimnica, koja treba da bude na policama u vašem podrumu."

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 11 kg
  • med - 500 g
  • sirće - 400 ml
  • ulje - 200 ml
  • šećer - 200 g (to je kako jedna šolja, punimo je do prsta odstojanja od vrha)
  • so - 200 g
  • beli luk
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i izdubimo paprike. Pečemo ih i stavljamo u posudu sa zatvorenim poklopcem dok se ne ispeku i druge, a nakon toga ih ljuštimo.

Spremamo salamuru bez kuvanja, samo se meša dok se ne istopi med.

Pečene paprike se prelivaju salamurom i ostavljamo ih da odstoje u frižideru 24 sata.

Nakon toga se ređaju u tegle, a između njih stavljamo beli luk i peršun po ukusu. Ako ostane salamura, prelivaju se tegle.

Meni je izašlo manje više 8-9 teglica od 500 g.

Kuvaju se 10-15 minuta.

Paprike sa medom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: