Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pečene paprike u teglama za zimu

Pečene paprike u teglama za zimu

Pečene paprike u teglama za zimu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
7
"Koliko domaćica, toliko i recepata za pečene paprike za zimu, i svi do jednog su lepi"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 kg, zelene i crvene
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenke. Pecite ih sa svih strana dok ne budu gotove.

Gotove paprike stavite u veliku šerpu i poklopite da se popare. Oljšite i pospite ih sa mnogo soli, zato što će ih so čuvati duže vreme.

Napunite suve tegle za kompot ili neke druge i zatvorite. Poređajte u široku posudu, na čijem dnu ima podgoga da ne dodiruju dno.

Prelijte toplom vodom do nivoa iznad poklopca - tako se usporava proces kuvanja. Kuvajte 10 minuta nakon što voda provri.

Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Ukusne su i za salatu i za kuvanje, punjenje i druga jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: