Način pripreme
Mleveno meso umesite sa bugarskim lukom, biberom, prezlama, jajima i blanširanim graškom, šargarepom i kukuruzom. Paprike očistite od semena i naseckajte sitno.
Njih takođe dodajte u mleveno meso i sve umesite. Mleveno meso ostavite po strani da primi mirise, a za to vreme blanširajte pečurke. Ako su manje, ostavite ih cele, a ako su krupnije, presecite ih na 2 ili 4 dela.
Krompir oljuštite i nasecite kao za prženje. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krompir. Kada je gotov, krompir izvadite u posudu i u njega dodajte sitno naseckanu šunku.
Kada se krompir ohladi u njega dodajte i polovinu narendanog kačkavalja. Kada su pečurke blanširane i ohlađene, dodajte i njih. Uzmite činiju za supu i iznutra je obložite folijom za pečenje.
Papir oblepite mlevenim mesom po zidovima posude. U sredinu stavite 2 parčeta topljenog sira i dopunite nadevom od krompira. Na kraju ponovo zapečatite sve mlevenim mesom.
Pokrijte folijom i odozgo. Izvadite sve iz posude i stavite u pleh. Ovaj postupak ponovite dok ne iskoristite sve namirnice. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotovi, sa igloa skinite papir i okrenite ih širom stranom nadole. Poređajte ih u pleh za pečenje.
Odozgo, preko svakog igloa stavite narendani kačkavalj. Pecite ih još 5 minuta da se kačkavalj rastopi. Servirajte toplo.