Način pripreme
U dubljoj posudi mikserom umutiti 4 jaja sa 6 kašika šećera (dok se šećer rastopi). Dodamo brašno i prezle i mešamo kašikom.
Smesu pečemo u okruglom kalupu obloženim pek papirom 15 minuta na 180 stepeni C.
Fil:
U šerpu sipamo 500 ml mleka i dodamo 3 kašike šećera i vanilin šećer. Prašak za puding pazmutimo u 200 ml mleka i tu smesu dodajemo polako provrelom mleku sve dok ne ukuvamo puding.
U dubljoj posudi mikserom umutiti 3 žumanceta sa 100 g šećera u prahu dok se šećer rastopi.
U drugoj posudi umutiti penasto margarin sa 100 g šećera u prahu, pa dodati ohlađeni puding i mutiti dok se napravi fil. Tom filu potom dodati umućena žumanca i još malo mikserom mutiti fil.
Patišpanj preseći nožem po horizontali na 2 jednaka dela.
Prvi deo premazati polovinom fila pa poklopiti drugom polovinom. Celu tortu premazati filom.
Umutiti šlag sa 100 ml mleka i kašikom kakaa pa njim ukrasiti tortu.
Prijatno!