Način pripreme
Dobro sam oprala pirinač pod hladnom vodom, ocedila sam i rasporedila u tepsiju da se malo posuši.
Pileće batake sam stavila u Instant Pot, pokrila sam toplom vodom, začinila solju i uključila na visok pritisak na 7 minuta. Ručno sam ispustila paru, izvadila sam ih iz bujona i ostavila sam sa strane da se hlade. Vodu (bujon) u kojoj su se kuvali sam sačuvala kako bih je koristila.
Poluosušeni pirinač sam sipala u istu posudu i dodala sam 600 ml vode. (1:1, 50). Uključila sam na nizak pritisak i nakon završetka programa ostavila sam da pritisak sam spadne.
Kada je pirinač bio gotov, odmah sam sipala hladnu vodu u njega i nakon toga sam ocedila. Prebacila sam u malu tepsiju, začinila solju i sušenom mentom, uvila sam krpom i ostavila sa strane. Isprala sam posudu uređaja.
Sipala sam malo pilećeg bujona na dno posude i dodala sam namočeno pileće meso. Začinila sam čubrom, izmrvila sam suvi pileći bujon, dodala so i kumin.
Dok se meso krčkalo, pomešala sam pavlaku za kuvanje sa pakovanjem Megi - pile sa 4 sira.
Dodala sam u meso koje se krčka i još malo tečnog pilećeg bujona. Izmešala sam i ostavila sam da se malo krčka otprilike 3-4 minute.
U malu tepsiju na dno sam poređala pirinač. Ogradila sam ga kukuruzom, a u sredinu sam sipala piletinu sa sosom.
Piletina sa pirinčem u Instant Potu je ukusan i zasitan predlog za ljubitelje klasike piletine sa pirinčem.