Način pripreme
Naseckala sam luk na polumesece, šargarepe sam izrendala (ili samlela u secku/kuhinjskom robotu, ako nemate vremena da rendate), 2 paprike sam naseckala na trake, treću na male kockice.
Uključila sam Instant Pot na saute HI na 20 minuta. Dodala sam masnoću i sipala sam luk, šargarepe i paprike. Dodala sam malo vode i ostavila sam da se dinstaju.
Dok se povrće dinsta, naseckala sam svinjetinu na male zalogaje.
U povrće sam dodala 4 supene kašike paradajz pirea, soja sos i meso.
Začinila sam solju, alevom paprikom, čubrom.
Prilikom isparavanja tečnosti dodala sam otprilike 300 ml vode i susama.
Ostavila sam da se malo krčka još otprilike 5-6 minuta.
Za omlet sam umutila tri jaja tako što sam uzastopno dodala i sledeće sastojke: mleko, čubar i sodu, brašno tako što sam svaki sastojak mutila mikserom. Smesa je tečna, a ne gusta.
Kako ćete ih spremiti zavisi od vas - može u tiganju, omlet u tepsiji ili u uređaju za pravljenje palačinki. Lično ja pečem omlet.
U malu nauljenu tepsiju sam sipala deo smese tako što sam ostavila barem dva prsta rastojanje od ruba, s obzirom na to da će se prilikom pečenja podići.
U Instant Potu na funkciji Air fryer sam pekla 15 minuta na 192 stepeni.
Servirala sam tako što sam omlet stavila za osnovu i zalila sam mesom sa povrćem.
Omlet sa svinjetinom u Instnt Potu ne teži recept, ali vredi.