Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa graškom u Instant potu

Svinjetina sa graškom u Instant potu

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19334671
Svinjetina sa graškom u Instant potu
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Svinjetina sa graškom u instant potu - ukusan recept za zauzete domaćice."

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 700 g
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • himalajska so - 1 kašičica
  • grašak - 1 tegla (580 g)
  • čubar - 1 kašičica, suva
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatke
  • biber - 7 - 8 komada u zrnu
  • ulje - 3 kašike
  • topla voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pripremite sastojke za recept za svinjetinu i grašak u instant potu unapred tako što ćete oprati meso i iseći ga na komade veličine zalogaja. Oljuštite i iseckajte šargarepu i luk u kuhinjskom procesoru. Oljuštite čenove belog luka, ali ih ostavite cele.

Zatim uključite uređaj na program SAUTE (sotiranje).

Sipajte i zagrejte ulje u posudi vašeg instant pota. Zatim dodajte meso i začinite solju i biberom. Zatim ga izvadite na tanjir. U isto ulje dodajte sitno iseckani crni luk i šargarepu. Dobro promešajte i pržite oko 5 minuta. Dodajte alevu papriku, promešajte i prelijte sa 1 šoljom vrele vode. Pritisnite komandu Cancel.

Dodajte so i čenove belog luka. Zatim vratite meso u uređaj i uključite program PRESSURE COOK (kuvanje pod pritiskom) na najjaču snagu i kuvajte 12 minuta.

Kada se program završi, otpustite pritisak. Ostavite da pritisak prirodno padne 10 minuta, a zatim ručno ispustite preostalu paru.

Dodajte grašak, zrna bibera i ćureće, još 1 šolju vrele vode i promešajte.

Zatim vratite program KUVANJE POD PRITISKOM na najjače i podesite vreme kuvanja na 5 minuta.

Kada je jelo spremno, ostavite da se pritisak prirodno oslobodi 5 minuta, a zatim ručno ispustite preostalu paru.

Poslužite jelo sa svinjetinom i graškom vruće i po želji pospite svežim peršunom.

Ako vam se sviđa ovaj način kuvanja, probajte i svinjetinu sa paradajzom iz instant lonca i nežne svinjske šnicle iz instant pota.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: