Način pripreme
/undefined Pripremite sastojke za recept za svinjetinu i grašak u instant potu unapred tako što ćete oprati meso i iseći ga na komade veličine zalogaja. Oljuštite i iseckajte šargarepu i luk u kuhinjskom procesoru. Oljuštite čenove belog luka, ali ih ostavite cele.
Zatim uključite uređaj na program SAUTE (sotiranje).
Sipajte i zagrejte ulje u posudi vašeg instant pota. Zatim dodajte meso i začinite solju i biberom. Zatim ga izvadite na tanjir. U isto ulje dodajte sitno iseckani crni luk i šargarepu. Dobro promešajte i pržite oko 5 minuta. Dodajte alevu papriku, promešajte i prelijte sa 1 šoljom vrele vode. Pritisnite komandu Cancel.
Dodajte so i čenove belog luka. Zatim vratite meso u uređaj i uključite program PRESSURE COOK (kuvanje pod pritiskom) na najjaču snagu i kuvajte 12 minuta.
Kada se program završi, otpustite pritisak. Ostavite da pritisak prirodno padne 10 minuta, a zatim ručno ispustite preostalu paru.
Dodajte grašak, zrna bibera i ćureće, još 1 šolju vrele vode i promešajte.
Zatim vratite program KUVANJE POD PRITISKOM na najjače i podesite vreme kuvanja na 5 minuta.
Kada je jelo spremno, ostavite da se pritisak prirodno oslobodi 5 minuta, a zatim ručno ispustite preostalu paru.
Poslužite jelo sa svinjetinom i graškom vruće i po želji pospite svežim peršunom.
Ako vam se sviđa ovaj način kuvanja, probajte i svinjetinu sa paradajzom iz instant lonca i nežne svinjske šnicle iz instant pota.