Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini bez glutena sa jabukom i rogačem

Mafini bez glutena sa jabukom i rogačem

Mafini bez glutena sa jabukom i rogačem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
7
"Ukusni i aromatični mafini sa jabukom i posebno bez glutena - odlično mirišu i veoma su ukusni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 pune kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • ulje - 5 kašika
  • šećer u prahu - 3 kašike sa vrhom
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • rogač - 1 kašika
  • ovsene mekinje - 3 kašike
  • heljdino brašno - 1 kašika
  • jabuka - 1 komad, sitno naseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusni i aromatični mafini sa jabukom i pre svega bez glutena.

U posudi umutiti jaje, dodati šećer u prahu, vanilu, cimet i dobro izmešati.

Rastvorite prašak za pecivo u kiselom mleku, sipajte u posudu zajedno sa uljem.

Suvo grožđe, jabuka – oljuštena i isečena na kockice, dodaju se brašno od rogača, ovsene mekinje i heljdino brašno.

Dobija se kao testo za kolač.

Pripremite 7 kalupa za mafine sa papirnim korpama i punite ih skoro do vrha.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se štapić ne osuši - gotovi su za 20 minuta.

Mafini od jabuka i rogača bez glutena odlično mirišu i veoma su ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: