Način pripreme
Umutite maslac i šećer dok ne pobele, pa dodati jaje i ekstrakt i ponovo umutite.
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so i dodajte u smesu, mešajući lopaticom. Zatim dodajte boju tako da smesa postane crvena.
VAŽNO! NEMOJTE dodavati više brašna nego što je navedeno. Testo treba da bude lepljivo.
Stavite testo u frižider 20 minuta, omotavši posudu providnom folijom odozgo.
Kada izvadite testo za gurabijice iz frižidera, neće biti tako lepljivo. Pre toga pripremite pleh sa papirom za pečenje i počnite da formirate loptice velike kao orah, jer će se istopiti u rerni i izgledati kao obični keks.
VAŽNO! Radite brzo da se maslac NE rastopi u testu.
Bademove kolače stavlite u zagrejanu rernu na 175 stepeni na donji i gornji grejač 15-20 minuta.
Kolačiće vadite kada se na njihovim ivicama pojavi zlatna boja.
Nakon što izvadite gurabijice od badema, sačekajte 10 minuta da se ohlade i stvrdnu. Spremni su za jelo.
Prijatno!
Komentari