Gurabijice od badema

Sofia KolevaSofia Koleva
Početnik
318
Gurabijice od badema
Fotografije: Sofia Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Kolačići sa ukusom badema su poslastica za dušu Ako vam nedostaje badema, ne brinite"

Potrebni sastojci

  • šećer - 150 g
  • kravlji maslac - 115 g
  • jaja - 1 komad
  • ekstrakt badema
  • brašno - 190 g
  • prašak za pecivo
  • so - 1 prstohvat
  • boja za kolače - crvena, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac i šećer dok ne pobele, pa dodati jaje i ekstrakt i ponovo umutite.

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so i dodajte u smesu, mešajući lopaticom. Zatim dodajte boju tako da smesa postane crvena.

VAŽNO! NEMOJTE dodavati više brašna nego što je navedeno. Testo treba da bude lepljivo.

Stavite testo u frižider 20 minuta, omotavši posudu providnom folijom odozgo.

Kada izvadite testo za gurabijice iz frižidera, neće biti tako lepljivo. Pre toga pripremite pleh sa papirom za pečenje i počnite da formirate loptice velike kao orah, jer će se istopiti u rerni i izgledati kao obični keks.

VAŽNO! Radite brzo da se maslac NE rastopi u testu.

Bademove kolače stavlite u zagrejanu rernu na 175 stepeni na donji i gornji grejač 15-20 minuta.

Kolačiće vadite kada se na njihovim ivicama pojavi zlatna boja.

Nakon što izvadite gurabijice od badema, sačekajte 10 minuta da se ohlade i stvrdnu. Spremni su za jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
A badem? Da li ide i badem ili samo ekstrakt?
12.10.2022 19:29