Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Ribu»Sos od badema za ribu

Sos od badema za ribu

Potrebitel#246858Potrebitel#246858
Pomoćnik kuvara
1151147
Sos od badema za ribu
Fotografije: Potrebitel#246858
1 / 5
21/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Da li često pripremate ribu kod kuće? Ako je vaš odgovor da, predlažemo vam da sledeći put svoje kulinarsko iskustvo obogatite ovim neverovatnim i ukusnim sosom od badema"

Potrebni sastojci

  • badem - 50 g sirov
  • maslac - 120 g
  • jaja - 4 komada / žumanca /
  • limun - 1 komad / 3 kašike soka /
  • voda - 250 ml / 1 šolja /
  • šećer - 1 1/2 kašičica
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud.

Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi.

U maloj posudi zagrejte vodu do ključanja. bademe ubacite u vrelu vodu i sklonite posudu sa vatre. Nakon 15 minuta ocedite vodu ili izvadite bademe rešetkom. Ostavite ih da se ohlade.

Oljuštite opnu sa badema i izgnječite ih u avanu do kaše. Možete da uzmete i seckane bademe, pa da izbegnete kuvanje i da pređete direktno na pravljenje kaše.

Postepeno sipajte šolju vrele vode. Koristite vodu u kojoj ste kuvali bademe.

Nastavite da mešate. U ovom trenutku, ako želite, možete koristiti pasator.

Odvojite žumanca.

Umutite mekani maslac i u njega, jedno za drugim dodajte žumanca uz mućenje. U ovu smesu dodajte pripremljeno mleko od badema i sve dobro promešajte. Začinite sa 3 kašike soka od limuna, dodajte šećer i so.

Smesu stavite na vatru u malu šerpicu i neprestano mešajte žicom. Sačekajte da počne da kluča i odmah sklonite sa vatre.

Žumanca na ovaj način prolaze kroz termičku obradu i sos od badema za ribu može da se pripremi i dan ranije i da se čuva u frižideru.

Sos od badema za ribu ima neverovatan ukus i miris.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti