Način pripreme
U posudi se promeša meki maslac sa šećerom, jajima, esencijom, slatkom od kajsija i prosejanim brašnom sa praškom za pecivo.
Dobija se glatko ne lepljivo testo, od koga se oforme loptice veličine 28-30 grama.
Jedan deo loptica se spljeska među dlanovima i pritisne se palcem i kažiprstom sa obe strane.
Napravila sam i drugu varijantu u kojoj sam loptice ostavila okruglog oblika.
Pomoću instrumenta sa oblim krajem sa pravi brazda po dijagonali, a na okruglim samo otvor u sredini.
Poređaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i peku se u prethodno zagrejano rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Gotovi praznični kolači se mažu pomoću četka slatkom od kajsija i uvaljaju se ili se posipaju kokosovim brašnom - obe vrste kolača.
U jednokratne špriceve se sipaju dve vrste slatka, odseku se vrhovi i u brazde i otvor dve vrste maslac kolača se sipa dok se ne popune otvori.
Detalje o ovim maslac kolačima sa slatkom od kajsija možete da vidite na slikama.